În contextul informațiilor deținute până în prezent privind evoluția pandemiei SARS-CoV-2, Ministerul Educației și Cercetării prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie.

Potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de Ministerul Educației și Cercetării, în funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului național de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea. Totodată va fi anulată sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici

Vor fi anulate și evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale.

Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.

Subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020. Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Calendarele aferente proceselor amintite mai sus vor fi anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

În învățământul superior, activitățile se vor desfășura în mediul online. Activitățile care impun interacțiunea „față în față” vor fi recuperate modular, intensiv, după încetarea stării de urgență.

Admiterea la ciclul de licență în învățământul superior se va organiza după susținerea Examenului Național de Bacalaureat. Admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după susținerea examenului de licență sau disertație.

În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste măsuri pot suferi modificări. (G.M)