Elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui au obținut șase medalii la Olimpiada Națională de Informatică, care a avut loc în perioada 7-11 aprilie 2021. Dintre medaliile obținute una este de argint și cinci de bronz.

”Cine crede că în plină pandemie nu se mai face performanță se înșeală. Școala demonstrează, încă o dată, că seriozitatea, perseverența, talentul, dăruirea unor elevi și profesori pot conduce la reușite remarcabile în orice situații. În condițiile vitrege în care s-au anulat aproape toate competițiile și olimpiadele școlare, există câteva discipline la care astfel de activități s-au putut desfășura, dat fiind specificul lor, adaptat, de altfel, realităților lumii de astăzi. Este vorba despre informatică și matematică”, a spus prof. Scutaru Cezarina Mihaela, directorul liceului.

Directorul LER Vaslui, prof. Scutaru Cezarina Mihaela

Directorul LER Vaslui, prof. Scutaru Cezarina Mihaela

Astfel, în perioada 7-11 aprilie 2021, cu sprijinul Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, a avut loc Olimpiada Națională de Informatică, la care au participat nouă elevi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui. A fost o competiție grea, cu probe extrem de dificile, iar elevii s-au comportat admirabil, numărând la final nu mai puțin de șase premii și medalii, după cum urmează:

Toma Ionuț (clasa a IX-a A) – premiul al III-lea și medalie de argint

Toma Ionuț

Toma Ionuț

 

  • Tănăsucă George (clasa a IX-a A) – mențiune și medalie de bronz
Tănăsucă George Alexandru

Tănăsucă George Alexandru

  • Diaconu Răzvan (clasa a X-a A) – mențiune și medalie de bronz
Diaconu Răzvan

Diaconu Răzvan

  • Mocanu Matei (clasa a XI-a A) – mențiune și medalie de bronz
Mocanu Matei

Mocanu Matei

  • Sava Alin (clasa a XII-a A) – mențiune și medalie de bronz

Sava Constantin Alin

Sava Constantin Alin

  • Iordan Andrei (clasa a XII-a A) – mențiune și medalie de bronz
Iordan Andrei

Iordan Andrei

O altă competiție de nivel înalt care a adus liceului premii importante a fost Olimpiada Națională Gazeta Matematică 2020 – 2021. În urma rezultatelor obținute la etapa județeană a olimpiadei, s-au calificat la faza națională, ce va avea loc pe 24 aprilie 2021, doi elevi de la clasa a XII-a:

  • Trifan Robert Gabriel (locul I la etapa județeană);
Trifan Robert

Trifan Robert

  • Sava Alin Constantin (locul II la etapa județeană)
Sava Constantin Alin

Sava Constantin Alin

Nu pot fi gândite aceste performanțe în afara parteneriatului elev – profesor, care presupune perseverența și munca susținută a elevilor, dar și dăruirea și pasiunea profesorilor coordonatori, Dan Pracsiu (pentru disciplina informatică) și Constantin Jitariu (matematică).

prof. Dan Pracsiu

prof. Dan Pracsiu

prof. Constantin JItaru

prof. Constantin JItaru

”Cu un astfel de palmares, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui demonstrează, încă o dată, că este o instituție care susține performanța și face față tuturor provocărilor, chiar și în situații mai puțin favorabile, cum sunt cele provocate de criza medicală pe care o traversăm, cu tot ce înseamnă ea”, a conchis prof. Scutaru Cezarina Mihaela. (G.M.)