Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, iar peste 100 de liceeni au lipsit. Doi dintre ei (unul de la Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu”, Zorleni și celălalt Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Bârlad)  au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Rata de participare a fost de 96,48 %, la nivelul județului Vaslui.

Dintre cei 2927 de candidaţi înscrişi în liceele județului Vaslui pentru susţinerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie) s-au prezentat 2824 de candidaţi. 103 candidaţi au absentat, iar doi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă (Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu”, Zorleni și Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Bârlad).
Inspectoratul Școlar Județean Vaslui informează că toți candidații prezenți au avut temperatura în limitele normale. Nu a fost necesar să se facă apel la subiectele de rezervă.
Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați doi candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie 2020, până în ora 12.00

Subiectele și baremele de corectare sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, începând cu ora 15:00 (25-06-2020). Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie 2020, până în ora 12.00.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz,
candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.