Un vasluian de 24 de ani, dat în urmărire națională, a fost prins pe raza localității Bleșca, comuna Ivănești, la volanul unei autoutilitare pe care o furase din zona industrială a municipiului Vaslui. Individul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În plus numerele de înmatriculare montate pe autoutilitară ar fi fost alocate unui alt vehicul.

În cursul nopții de 13 spre 14 ianuarie, ora 23.15, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, cu sprijinul polițiștilor Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au depistat, în trafic, pe raza localității Bleșca, comuna Ivănești, județul Vaslui, un individ dat în urmărire națională. Acesta conducea o autoutilitară cu numere de înmatriculare emise de statul italian.  Pe numele bărbatului, din municipiul Vaslui,  erau emise mandate de arestare preventivă de către Judecătoriile Brașov și  Buftea.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că odată cu solicitarea de legitimare, bărbatul ar fi furnizat date de identitate false. De asemenea, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar numerele de înmatriculare montate pe autoutilitară ar fi fost alocate unui alt vehicul.

Totodată, s-a stabilit că autoutilitara ar fi fost sustrasă mai devreme în cursul zilei, dintr-un garaj situat în zona industrială a municipiului Vaslui, fiind radiată din circulație.

Ieri dimineață, în baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

Ancheta este în curs de desfășurare, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Urmează a se efectua cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a vasluianului.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activitate au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. (C.D.)