Un bărbat de 49 de ani, urmărit internațional de aproximativ o lună, a fost depistat, astăzi, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Acesta a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova căutat de autorităţile din  Germania pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii și liniștii publice, pe teritoriul Germaniei.

”În ziua de 10 februarie a.c, în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  R.A., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 49 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în R. Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al ITPF Iași.

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Germania, la data de 21.01.2021. Acesta este cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii și liniștii publice, pe teritoriul Germaniei.

Bărbarul, urmărit internațional, a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun. (G.M.)