Polițiștii anticorupție au reținut, astăzi, un vasluian care promitea pe rețelele de socializare că poate obține permise de conducere.

Astăzi, 13 mai a.c., polițiștii anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au pus în executare două mandate de percheziție la locuințele unei persoane suspectată de săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale și ulterior punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat (persoană fără calitate specială), pentru comiterea a patru infracțiuni de trafic de influență.

În fapt, în perioada august 2020 – martie 2021, inculpatul, în vârstă de 28 de ani, a postat pe rețelele de socializare anunțuri de obținere a permisului de conducere, împrejurare în care a fost contactat de persoane interesate, pe care le-a convins că are influență asupra unor funcționari publici care au în competență eliberarea acestor documente.

În aceste condiții, a pretins și primit sume de bani cuprinse între 900 și 1.650 de euro, pentru a le obține doritorilor permise de conducere valide.

În cauză, procurorul a dispus reținerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca mâine, 14 mai a.c., să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.