În această seară, un șofer beat a refuzat să fie testat cu etilotestul, a pornit mașina și i-a lovit pe cei doi polițiști care efectuau un control de rutină. Polițiștii au suferit leziuni corporale, iar în prezent se afla la Spitalul municipal Huși, pentru investigații medicale

Astăzi, la ora 19.36, doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Huși au efectuat un control asupra unui autoturism, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică.

”Conducătorul auto, în vârstă de 44 de ani, cu reședință în municipiul Huși, a refuzat să fie testat, a pornit mașina și i-a lovit pe cei doi polițiști. Unul dintre agenți a fost luat pe capota mașinii, cel de al doilea a fost lovit la mâna și călcat pe picior. Aceștia au suferit leziuni corporale, iar, în prezent, se afla la Spitalul municipal Huși, pentru investigații medicale”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Șoferul a fugit de la fața locului, fiind găsit la scurt timp. Ulterior, s-a constat că acesta avea 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de probe biologice. În cauză, se fac cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. (C.D.)