Circulând pe DN 24, un șofer de 25 de ani nu a tras pe dreapta, la semnalul polițiștilor, încercând să se sustragă activității de control. Polițiștii au urmărit autoturismul în trafic, reușind prinderea șoferului după doar 400 de metri. Individul a refuzat să se legitimeze și a devenit recalcitrant, motiv pentru care polițiștii l-au imobilizat.

Ieri, 13 ianuarie, în jurul orei  ora 01:35, polițiștii rutieri vasluieni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24, în localitatea Văleni, județul Vaslui, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, prin folosirea semnalelor luminoase și sonore ale autospecialei de poliție, față de un un autoturism înmatriculat în județul Vrancea.

Șoferul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, încercând să se sustragă activității de control. S-a procedat la urmărirea autoturismului, în trafic, reușindu-se interceptarea acestuia, după parcurgerea unei distanțe de aproximativ 400 metri. Întrucât individul depistat la volan a refuzat să se legitimeze și a devenit recalcitrant, polițiștii l-au imobilizat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii vasluieni au constatat că bărbatul are 25 de ani și este din Boțești, județul Vaslui. Mai mult, polițiștii au aflat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, fiindcă bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Totodată, față de șofer a fost dispusă măsura sancționării contravenționale pentru refuz de legitimare și tulburarea ordinii și liniștii publice. (C.D.)