Un basarabean a vrut să treacă frontiera în Republica Moldova un autoturism marca Audi, radiat din circulaţie de autorităţile din Lituania. Pentru înmatricularea autoturismului pe teritoriul Lituaniei bărbatul a apelat la un conaţional căruia i-a plătit suma de 100 de euro.

Bărbatul (C.G.), în vârstă de 30 de ani, a încercat să treacă granița luni, 23 noiembrie, în jurul orei 15.00, prin  Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii de frontieră efectuat verificări suplimentare. În urma verificărilor au constatat că mașina figurează ca fiind radiată din circulaţie de autorităţi, din data de 22 februarie 2020.

Bărbatul a declarat că, la începutul acestui an, autoturismul era înmatriculat în Bulgaria şi deoarece nu mai avea inspecţia tehnică periodică valabilă, a hotarât să-l înregistreze în Lituania. În urma unor discuţii cu un conaţional, care avea domiciliul stabil pe teritoriul Lituaniei, C.G. a stabilit ca maşina să fie înmatriculată pe societatea comercială a acestuia, iar el să figureze ca utilizator. Acesta a mai adăugat că pentru ajutorul acordat a achitat cetăţeanului moldovean suma de 100 de euro. El a mai spus că nu ştia că autoturismul este radiat din circulaţie.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.