În urma unor percheziţii domiciliare, în municipiul Iași, polițiștii vasluieni au reținut, ieri, doi tineri bănuiți de trafic de droguri de risc. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a I.G.P.R

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, de 36, respectiv 27 de ani, din municipiul Iași, bănuiți de trafic de droguri de risc.

Ieri, 23 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au efectuat trei percheziţii domiciliare, în municipiul Iași, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – mai 2021, persoanele bănuite ar fi comercializat droguri de risc (cannabis)  către  consumatori din municipiul Iași.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate:

  • diferite cantităţi de materie vegetală
  • obiecte folosite la cântărirea și mărunțirea acestora
  • sisteme informatice

Reținuți de polițiști pentru trafic de droguri 2

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. Față de bărbatul de 36 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Individul de 27 de ani urmează a fi prezentat Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a I.G.P.R.   (G.M.)