În această dimineață, oamenii legii au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar de braconaj cinegetic. Toate perchezițiile au fost făcute la adrese de pe raza comunei Tătărăni, județul Vaslui. Au fost  găsite capcane, materiale pirotehnice și mai mult multe obiecte folosite la înjunghierea și tranșarea animalelor sălbatice. Zece persoane au fost reținute de polițiști.

Astăzi, 23 decembrie, peste 60 de polițiști, opt luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și 12 de jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară raza comunei Tătărăni, județul Vaslui.

Ca urmare a punerii în aplicare a mandatelor de percheziție domiciliară au fost depistate și ridicate în vederea cercetărilor:

  • peste 60 de kilograme de carne și preparate din carne ce urmează a fi expertizate
  • 10 capcane neautorizate (lațuri)
  • mai multe obiecte folosite la înjunghierea și tranșarea animalelor sălbatice
  • peste 20 kilograme de materiale pirotehnice din categoria F2 ce urmează a fi expertizate.

În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „braconaj cinegetic” prevăzută de art. 42 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006 și a infracțiunii de „efectuarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept” prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, polițiștii implicați în derularea acțiunii au pus în aplicare un număr de 10 mandate de aducere.

Ancheta este în curs de desfășurare, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui efectuează cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, al personalului de specialitate din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui și al personalului de specialitate din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui. (G.M.)