Poliția economică a efectuat două percheziții la Huși, la punctul de lucru al unei societăți comerciale și la locuința administratorului firmei. Au fost descoperite peste 600 de articole care purtau însemnele unor mărci protejate, fiind susceptibile de a fi contrafăcute.

Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, sâmbătă, 28 noiembrie două percheziții la Huși. Au fost vizate punctul de lucru  al unei societăți comerciale și locuința personală a administratorului firmei. Acesta este suspectat de comiterea infracțiunii de ”punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată” . Faptă este prevăzură și pedepsită de art. 102, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare și un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Huși.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite peste 600 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, accesorii, precum și produse de înfrumusețare, care purtau însemnele unor mărci protejate, fiind susceptibile de a fi contrafăcute.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de aproximativ 50.000 lei. Administratorul societății riscă între trei luni și doi ani de închisoare sau poate scăpa cu o amendă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale.(N.D.)