Patru tineri au intrat în casele unor bătrâni din Zorleni și i-au tâlhărit. Indivizii, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, acționau în toiul nopții.

Cei patru tâlhari au fost prinși de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad. Ulterior a fost probată activitatea infracțională a celor patru indivizi, bănuiți de comiterea a trei infracțiuni de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în noaptea de 5 decembrie  a.c., în jurul orei 00:00, persoanele bănuite ar fi pătruns în locuința unui bătrân de 89 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui. Prin exercitarea de violențe asupra bătrânului, tâlharii au sustras suma de 1600 de lei.

Totodată, din probatoriul adminstrat a rezultat și faptul că, în noaptea de 11 decembrie a.c., cei patru tineri, folosind același mod de operare, ar fi pătruns în locuințele altor doi bătrâni, din aceeași comună. De la aceștia  ar fi sustras diferite sume de bani.

Prejudiciul în cauză este estimat la aproximativ 1800 de lei.

Pe 16 decembrie, poliţiştii au luat, față de cei patru tineri, măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de ieri, indivizii au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale. Oricum pentru că i-au tâlhărit pe cei trei bâtrâni, indivizii riscă  până la șapte ani de închisoare. (G.M.)