Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în privinţa unui moldovean care a prezentat un permis de conducere fals. Bărbatul a procurat documentul pentru a se putea angaja ca şofer profesionist la o firmă românească de transport care are un punct de lucru în Spania.

Ieri,  în jurul orei 00.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, călătorind cu un mijloc de transport, înmatriculat în România, cetăţeanul moldovean L.R., în vârstă de 37 de ani.

Pentru a justifica scopul călătoriei, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova. Acesta a afirmat că este angajat şofer profesionist al unei societăţi comerciale, cu sediul în România, care are ca obiect de activitate transport marfă.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat la control de către moldovean, polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice. În urma verificărilor au stabilit că  permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, L.R. a declarat că a obţinut permisul de conducere plătind suma de 250 de euro. El a mai spus că voia să se angajeze, pe teritoriul Spaniei, la această firmă de transport.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.   (G.M.)