Un lituanian, în vârstă de 35 de ani, a fost reținut, ieri,  în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. Acesta era căutat în vederea arestării pentru infracțiuni economice. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat căutat de autorităţile din Lituania pentru săvârşirea de infracţiuni în sfera economică.

În ziua de 07 iulie a.c, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pasager într-un microbuz, S.K., cu cetățenie lituaniană, în vârstă de 35 de ani.

Lituanian reținut  după doar două zile de la emiterea alertei

”La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului era o alertă emisă de către autorităţile din Lituania, la data de 05.07.2021, cu mențiunea  căutat în vederea arestării, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni în sfera economică”, a declarat comisarul șef de poliție Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iași

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.