Poliţiştii de frontieră au descoperit şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un Jeep Cherokee, evaluat la 15.000 de lei. Autoturismul figura în bazele de date ca fiind furat din Bulgaria.

Declarat furat din Bulgaria, autoturismul a fost depistat, ieri,  în Punctul de Trecere a Fronierei Albița, pe sensul de ieșire din România. La volan se afla un cetățean român în vârstă de 56 de ani.

”În data de 16 februarie a.c., în jurul orei 11.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român M.U., în vârstă de 56 de ani, domiciliat pe raza judeţului Brăila, la volanul unui autoturism marca Jeep Cherokee, înmatriculat în România”, potrivit unui comunicat de presă al poliției de frontieră.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză,  polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. Cu această ocazie au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Semnalarea a fost introdusă de autoritățile din Bulgaria, în data de 11 februarie 2021.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furtAutoturismul, marca Jeep Cherokee, evaluat la 15.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. (G.M.)