Un intermediar de acte false a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Albița având asupra sa trei cărți de identitate, trei permise de conducere și un certificat de pregătire profesională a conducătorilor auto. Documentele false aveau însemnele autorităţilor române.  

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (I.T.P.F.) Iași, individul (B.N.) în vârstă de 35 de ani, cu cetățenie română și R. Moldova, s-a prezentat pentru a intra în România miercuri, 3 februarie, în jurul orei 22:45. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion și o semiremorcă înmatriculate în județul Ilfov.

Echipa comună, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra vehiculului și șoferului. În timpul cercetării amănunțite au fost descoperite ascunse, într-un plic aflat în buzunarul interior al hainei lui B.N., şapte documente cu însemnele autorităţilor române:

Toate cele șapte acte găsite la acest intermediar aveau imprimate date și fotografii ale altor persoane.

Intermediar de acte false prins la frontiera de est 2

”Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de un cetățean din R. Moldova, în Chișinău, care l-a rugat să transporte plicul în care se găseau cele şapte documente în România și urma să-l predea unei persoane pe care urma să o contacteze telefonic”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.  După finalizarea cercetărilor urmează a fi luate masurile legale ce se impun.