Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism Hyundai Tucson, care figura în bazele de date ca fiind furat din Danemarca.

În data de  09 mai  a.c., în jurul orei 00.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, B.C., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, care conducea  un  autoturism înmatriculat în R.Moldova.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat  autoturismul în cauză din Republica Moldova, în anul 2020 și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt. Autoturismul Hyundai Tucson, în valoare de 90.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. (G.M.)