Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat 2.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 19.750 de lei.

Luni 11 aprilie, în jurul orelor 22.15, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Santa Mare, judeţul Botoşani, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, patru persoane care încărcau colete voluminoase într-un autoturism.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, persoanele au abandonat coletele și autoturismul. Trei dintre acestea au reușit să treacă în Republica Moldova cu ajutorul unei bărci. A patra persoană a fugit în pădurea din apropiere. Deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare. Au fost trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în acele colete erau transportate ţigări (2.000 de pachete).  Pachetele cu ţigarete de contrabandă, în valoare de 19.796 de lei, a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul, cu o valoare estimată la aproximativ 7500 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • contrabandă
  • intrarea sau iesirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României

După finalizarea cercetărilor urmează a fi luate măsurile legale ce se impun. (C.D.)