Doi bărbați și o femeie au fost reținuți de polițiști, în cazul bebelușului răpit, ieri, de tatăl său. 

Amintim că ieri dimineață, un bebeluș de 10 luni, care se afla cu mama sa, a fost răpit de tatăl său.

Trebuie spus că părinții copilului au trăit o vreme în concubinaj, iar în prezent locuiesc separat. Tatăl, domiciliat comuna Ghidigeni, județul Galați, a venit, ieri, la Bârlad, să-și vadă copilul. Discuția părinților s-a transformat în ceartă, iar la un moment dat, bărbatul a luat copilul, s-a urcat în mașină și a plecat.  Speriată, femeia a sunat la 112. După numai câteva ore, răpitorul bebelușului a fost prins în județul Galați, apoi a fost condus la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor. Copilul a fost preluat de un echipaj medical, în vederea examinării și acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a anunțat că, în cursul zilei de astăzi, doi  bărbați din comuna Ghidigeni, județul Galați, în vârstă de 31, respectiv 54 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Bărbatul de 31 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • lipsire de libertate în mod ilegal
  • amenințare
  • violență în familie.

Celălalt este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

Cei doi bărbați vor fi prezentați Judecătoriei Bârlad cu propunerea luării măsurii arestării preventive.

Câteva ore mai târziu, o femeie de 60 de ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați, a fost reținută pentru 24 de ore. Ea este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. În cursul zilei de măine, va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive. (C.D.)