Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire la un bărbat care deţinea documente false.

În data de 06 iulie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița– I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control a frontierei, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 40 de ani, pasager într-un autoturism, înmatriculat în Germania.

Deoarece polițiștii de fontieră au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, au efectuat verificări suplimentare. Au descoperit asupra sa o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova.

Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, ambele fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentele, prin intermediul unei persoane, ale cărei date nu le cunoaște. El a precizat că a plătit 200 de euro pentru documentele false pe care le-ar fi folosit pentru a-şi găsi un loc de muncă pe teritoriul Germaniei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals în înscrisuri oficiale. La finalizarea cercetărilor urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.