Cinci bărbați au fost reținuți de polițiști, după ce au provocat scandal și s-au lovit reciproc în zona unui local de alimentație publică, din localitatea Iana.

Cei cinci bătăuși au vârste cuprinse între 23 și 52 de ani și sunt din comuna Iana, județul Vaslui. Ei au fost reținuți de polițiști, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de:

  • tulburarea ordinii și liniștii publice
  • lovire sau alte violențe
  • distrugere

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a celor cinci bărbați.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că, în data de 21 martie a.c., ora 20.30, în zona unui local de alimentație publică, din localitatea Iana, pe fondul unui conflict anterior, cei cinci bărbați au provocat scandal și s-au lovit reciproc. Totodată, ca urmare a scandalului provocat au fost distruse mai multe bunuri.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, în data de 24 martie a.c., ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat față de cei cinci bărbați măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.Ulterior aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus față de aceștia măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea activității infracționale a persoanelor implicate. (N.D.)