Două ceasuri și o brățară, inscripţionate cu numele unor firme consacrate în domeniu, au fost descoperite în bagajele unui bărbat cu cetățenie româno-moldovenească. Bunurile nedeclarate au fost confiscate, iar basarabeanul s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei.

În data de 09 decembrie, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, G.I., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în R. Moldova, cu destinația București.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. În timpul controlului poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit, două ceasuri și o brățară, având inscripționate numele unor firme consacrate în confecționarea de ceasuri, respectiv, bijuterii de lux. Acestea erau ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale lui G.I.

Cu privire la bunurile descoperite, acesta  a declarat  că îi aparțin și că nu știa că există obligativitatea de a le declara autorității vamale în momentul intrării în țară.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii bunurilor în vederea expertizării, pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor. Totodată bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei. (G.M.)