Astăzi dimineață, un bebeluș de 10 luni, care se afla cu mama sa, a fost răpit de tatăl său. Imediat s-a dat alertă în toată Moldova.  În activitățile operative au fost angrenați polițiști ai Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Vaslui, Băcau, Iași, Neamț, Vrancea și Galați. După câteva ore copilul a fost găsit în județul Galați.

Părinții copilului au trăit o vreme în concubinaj, iar în prezent locuiesc separat. Tatăl, domiciliat în județul Galați, a venit, astăzi, la Bârlad, să-și vadă copilul. Discuția părinților s-a transformat în ceartă, iar la un moment dat bărbatul a luat copilul, s-a urcat în mașină și a plecat.  Speriată, femeia a sunat la 112.

Potrivit IPJ Vaslui, astăzi, 17 martie, în jurul orei 11.22, a fost sesizată răpirea unui minor, de 10 luni, din municipiul Bârlad. Din cercetări a reieșit că minorul ar fi fost răpit, de tatăl său, de 31 de ani, în timp ce se afla cu mama sa, la un imobil din Bârlad, fiind introdus într-un autoturism, cu care bărbatul s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută. A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

În urma verificărilor și a activităților specifice efectuate de polițiști, bărbatul a fost depistat în județul Galați. Acesta a fost condus la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale.

La fața locului, în imobilul respectiv au intrat șeful operațiunii, respectiv inspectorul șef al I.P.J. Galați, șeful de Postului de Poliție, negociatorul din cadrul S.I.A.S. – I.G.P.R. și reprezentanta Primăriei Ghidiceni (Protecția Copilului).

Copilul a fost preluat de un echipaj medical, în vederea examinării și acordării de îngrijiri medicale de specialitate. (C.D.)