Doi tineri care au sustras bijuterii, telefoane mobile, laptopuri și tablete dintr-o locuință din Băcești, au fost reținuți de polițiști. Bunurile furate au fost găsite în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la șapte adrese din comuna Băcești. 

Sâmbătă, 12 iunie 2021, peste 25 de polițiști și 12 jandarmi au pus în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară, la adrese din comuna Băcești.

În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (în formă continuată), prejudiciul cauzat persoanei vătămate fiind estimat la 20.000 lei.

Din cercetările efectuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești din cadrul Poliției Orașului Negrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a reieșit faptul că, în perioada 3-6 iunie 2021, pe timpul nopții, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor cercetate în prezentul dosar penal ar fi sustras bunuri de valoare, dintr-o locuință situată în Băcești, județul Vaslui.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost depistate și ridicate, în vederea cercetării:

  • bijuterii
  • telefoane mobile
  • sisteme informatice (laptopuri și tablete), electronice
  • accesorii
  • precum și alte bunuri de valoare sustrase cu ocazia săvârșirii infracțiunilor.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate și a cercetărilor efectuate s-a reușit recuperarea a aproximativ 90% din valoarea prejudiciului.

Bijuterii, telefoane mobile și laptopuri, recuperate de la hoți 2

În cursul zilei de ieri, 12 iunie a.c., în urma probatoriului administrat, poliţiştii negreșteni au reținut 2 tineri, în vârstă de 17, respectiv 19 ani, din Băcești, pentru o perioadă de 24 de ore. Aceștia au fost prezentați Judecătoriei Vaslui care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Alte două persoane (minori, din localitatea Băcești) sunt cercetate în stare de libertate.

În cauză sunt continuate cercetările, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate. (C.D.)