Cinci bărbați, aflați într-o mașină, au fost atacați pe dealurile comunei Dimitrie Cantemir, de către alți cinci bărbați care călătoreau într-o autoutilitară. În primă fază, autoutilitarea a acroșat intenționat autoturismul, apoi agresorii, înarmați cu bâte din lemn, le-au cerut ocupanților autoturismului avariat să coboare din mașină. Fiindcă n-au coborât, agresorii i-au răsturnat cu tot cu mașină pe terenul agricol din apropiere.

Potrivit Inspectoratului de Poliția Județean Vaslui, conflictul a avut loc luni, 12 aprilie, la ora 9.20, în extravilanul localității Hurdugi, comuna Dimitrie Cantemir. Polițiștii au stabilit că pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, șoferul autoutilitarei (42 de ani) ar fi acroșat autoturismul în care se aflau persoanele vătămate.

Ulterior, toți cei cinci bărbați din autoutilitară, înarmați cu bâte din lemn, ar fi coborât din autoturism și ar fi proferat amenințări față de ocupanții mașinii avariate (cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 61 de ani, din comuna Dimitrie Cantemir), solicitându-le să coboare. Întrucât victimele au refuzat să iasă din autoturism, cei cinci bărbați au procedat la răsturnarea autovehiculului pe un teren agricol.

Bărbații atacați nu au suferit leziuni, însă autoturismul a fost avariat, daunele fiind estimate la aproximativ 20. 000 lei.

Cei cinci agresori, cu vârste cuprinse între 16 și 42 de ani, din comunele Dimitrie Cantemir (localitatea Gușiței) și Vetrișoaia, au fost reținuți a doua zi, pentru 24 de ore,  pentru comiterea infracţiunilor de amenințare și distrugere.

Toți cinci vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, cu propunerea de emitere a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale. (N.D.)