Un bărbat de 46 de ani, din localitatea Ghermănești, comuna Banca, a fost reținut de polițiști, fiind acuzat de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție. 

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca au fost sesizați, luni, 22 februarie de către o femeie în vârstă de 40 de ani, din Ghermănești, cu privire la faptul că soțul său, un bărbat în vârstă de 46 de ani, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că la data de 22 februarie, ora 8.30, bărbatul s-ar fi apropiat la aproximativ doi metri de soția sa, proferând amenințări la adresa acesteia.

Având în vedere faptul că acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite de instanța de judecată, prin care era obligat să păstreze o distanţă de 200 metri faţă de soția sa şi de locuinţa acesteia, precum și interzicerea comunicării cu aceasta, bărbatul a încălcat cu bună ştiinţă ordinul de protecţie emis de către Judecătoria Bârlad, la data de 28 septembrie 2020.

În aceeași zi, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, fiind acuzat de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

În cursul zilei de ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.(N.D.)