Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitatea Pușcași, comuna Pușcași, județul Vaslui, a fost reținut de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere (prin incediere).

La data de 5 ianuarie 2022, ora 00.55,  Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat din localitatea Pușcași, cu privire la producerea unui incendiu, la o locuință din aceeași localitate.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au stabilit faptul că, în aceeași noapte, ora 22.00, pe fondul geloziei și al consumului de alcool, un bărbatul în vârstă de 48 de ani și-ar fi agresat soția. Ca urmare a agresiunii, persoana vătămată, o femeie în vârstă de 48 de ani, a suferit leziuni corporale ce vor necesita 2 – 3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Ulterior, la ora 00.30, bărbatul cercetat ar fi incendiat o anexă gospodărească, alăturată casei de locuit, fiind provocate distrugeri și la locuința comună a celor doi.

În urma incendiului, dependința a fost distrusă integral, prejudiciul cauzat prin comiterea faptei fiind estimat la 4.000 lei.

La data de 5 ianuarie 2022, față de bărbat a fost emis un ordin provizoriu de protecție, pe o durată de 5 zile, prin care acesta este obligat să păstreze o distanţă de 200 metri faţă de soția sa şi de locuinţa acesteia, precum și interzicerea comunicării cu aceasta.

În cursul zilei de ieri, 6 ianuarie 2020, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au luat față de bărbat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere (prin incediere) și violență în familie. (C.D.)