Un bărbat arestat la domiciliu în comuna Pușcași, a ajuns după gratii pentru săvârșirea infracțiunii de evadare, după ce a părăsit domiciliul.

Pe numele unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Pușcași, județul Vaslui, a fost emis mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile. Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare, întrucât nu a respectat prevederile măsurii preventive a arestului la domiciliu.

În ziua de 19.06.2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat o acțiune pe raza  județului Vaslui. Au fost verificate mai multe persoane față de care a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Cu această ocazie, polițiștii au constatat faptul că una dintre persoanele vizate, un bărbat de 30 de ani, din localitatea Teișoru, comuna Pușcași, a părăsit fără drept imobilul la care s-a stabilit executarea respectivei măsuri preventive. Menționăm faptul că, anterior, bărbatului i-au fost aduse la cunoștință modificările legislative prevăzute de Legea nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale. În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare.

Astăzi, 22 iunie 2021, bărbatul a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea sa preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.