Neculai Prăvălici, din localitatea Gherghești, a fost reținut de polițiști pentru violență în familie și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, după ce acesta și-ar fi lovit soția cu care se află în procedură de divorț.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, la data de 12 mai, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au fost sesizați de către o femeie de 42 de ani, din localitatea Gherghești, cu privire la faptul că soțul său, un bărbat în vârstă de 51 de ani, în aceeași zi, la ora 19.35, ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție. Acesta s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate, ocazie cu care ar fi lovit-o în zona feței.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că în luna februarie 2021, Judecătoria Bârlad a emis un ordin de protecție împotriva bărbatului cercetat, pentru o perioadă de patru luni. Având în vedere faptul că, acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite prin emiterea ordinului de protecție, prin care era obligat să păstreze o distanţă de 50 metri faţă de soția sa, bărbatul a încălcat cu bună ştiinţă prevederile ordinului de protecţie.

În data de 13 mai a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Judecătoriei Bârlad, în vederea emiterii unei măsuri preventive. Neculai Prăvălici este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violență în familie și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.(C.D.)