Un bărbat cu cetăţenie română şi moldovenească, căutat de autorităţile din  România și Germania, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate  pentru săvârşirea infracţiunilor de jaf armat și tăinuire, pe teritoriul Germaniei, a fost depistat și reținut la frontiera cu Moldova.

În ziua de 15 decembrie, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat, G.I., cetăţean român şi R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism, înmatriculat în R.Moldova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al poliției de Frobntieră Vaslui, Irina Mirică, pe numele individului figurau două alerte.

”La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului figurau două alerte: una de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din România, la data de 13.07.2020 și cealaltă emisă de autorităţile din Germania, la data de 06.07.2020 acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de jaf armat și tăinuire, pe teritoriul Germaniei”, a spus Irina Mirică.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun. (C.D.)