Un finlandez a încercat să treacă, ieri, frontiera României, prin Punctul de Trecerea Frontierei Albița, având asupra sa o armă de tir și muniția aferentă acesteia. Bărbatul nu deține permis de port armă și nu avea nici documente de proveniență și de transport.

În ziua de 23 mai, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa –I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetățean finlandez, în vârstă de 45 de ani, conducând autoturismul personal.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a constatat că bărbatul transportă o armă din categoria puștilor de tir, precum și 482 alice, calibru 5.5 mm. Muniția era destinată armei în cauză, pentru care finlandezul nu deținea documente de proveniență și de transport.

Armă de tir și muniție, confiscate la frontiera cu Moldova 2

”Întrebat de colegii noștri dacă deține permis de port armă pentru acest tip de armă, bărbatul a declarat că nu știa că are nevoie de permis. Arma și muniția aferentă acesteia au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. (N.D.)