Un moldovean a încercat să treacă fraudulos frontiera de stat pe jos, prin zona  Punctului de Trecere a Frontierei  Albița. Bărbatul a încercat să înșele vigilența autorităților deoarece primise interdicție în spațiul Schengen.

În data de 15 martie a.c., în jurul orei 23.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși– I.T.P.F. Iași aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în perimetrul Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Albița au observat, pe sensul de intrare în România, între linia de control și podul Albița-Leușeni, un bărbat care se deplasa pe jos și care nu-și justifica prezența în zonă.

Întrucât persoana în cauză nu avea documente de identitate asupra sa, aceasta a fost condusă la sediul P.T.F. Albița  în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 41 de ani și că a încercat să treacă fraudulos frontiera deoarece pe numele lui era emisă o alertă cu măsura de interzicere a intrării în spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. După finalizarea cercetărilor urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul urmează să fie preluat de autorităţile de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.  (N.D.)