Un individ, din comuna Pușcași, a sustras, în noaptea de sâmbătă spre duminică, peste 220.000 de lei din seiful unei societăți comerciale din municipiul Vaslui. Furtul a fost descoperit a doua zi. În mai puțin de 24 de ore, infractorul a fost prins.

Individul, în vârstă de 23 de ani, a pătruns, prin efracție, în noaptea de 10 /11 aprilie, în punctul de lucru al unei societăți de pe strada Fabricii, din Vaslui. Conform surselor noastre, infractorul a spart și distrus tot ce i-a stat în cale pentru a ajunge la banii care se aflau în seiful securizat al firmei. La plecare, s-a gândit să-și ”șteargă” urmele aruncând piper pe unde a trecut. Individul a cheltuit o parte din suma sustrasă, iar restul banilor i-a îngropat.

A doua zi, duminică, 11 aprilie, la ora 13.45, polițiștii vasluieni au fost sesizați despre furtul banilor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat prezumtivul autor al infracțiunii. În mai puțin de 24 de ore de la sesizarea furtului, infractorul a fost prins. Polițiștii au recuperat circa 214.800 de lei, sumă care a fost restituită societății comerciale.

A furat peste 220.000 de lei din seiful unei societăți comerciale 3

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Vaslui, și cei ai Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au probat activitatea infracțională a bărbatului din Pușcași.

În noaptea de 11/12 aprilie, poliţiştii  l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea de emitere a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.  (C.D.)