Câteva zeci de fermieri cu șepci verzi și steaguri au protestat, astăzi, în fața Instituției Prefectului-Județul Vaslui. Ei sunt nemulțumiți pentru că în buget nu au fost incluse sumele pentru despăgubiri în urma secetei. Acțiuni similare au avut loc și în județele Iași și Botoșani.

Iată comunicatul oficial:

„NOI, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII”-”DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI alcătuită din fermieri din toate județele din zona de est a României, zonă grav afectată de seceta din anul 2020, AM DECIS SĂ TRECEM LA URMĂTORUL PAS.

Astfel, după multe promisiuni neonorate și dialoguri neconcretizate cu reprezentantii executivului si ai parlamentului, joi, 04.03.2021, între orele 14:00-19:00, simultan în județele Iași, Botoșani și Vaslui, vom PROTESTA în fața PREFECTURILOR.

PROTESTUL exprimă indignarea noastră datorată neincluderii în Proiectul de buget a sumelor pentru despagubirea culturilor de primavara afectate de seceta din anul precedent și implicit imposibilitatea noastră de redresare și continuare a ciclului productiv”!