Prin proiectul Spectru + , UN Youth Romania-Vaslui Club promovează arta prin colaje, sculptură, artă digitală, fotografie și film.
Aflat la cea de a treia ediție, proiectul Spectru+ va avea loc online pe platforma Zoom, în perioada 13-14 martie 2021.
Prin continuitatea proiectului, Asociația Tineretul ONU din România (UN Youth Romania – Vaslui Club) accentuează rolul semnificativ al artei în dezvoltarea tinerilor, implicit a societății, ce se clădește pe fundamentul ramurilor care iau amploare în prezent: colajele, sculptura, arta digitală, fotografia și filmul.
Propunându-și să încurajeze viziunea pasionaților de artă din plan local sau extins, să-i îndemne pe tineri să-și pună în valoare sau să-și descopere latura creativă, proiectul are scopul de a promova importanța acestui domeniu de interes la nivelul întregii societăți, care evoluează odată cu sfera artei.
În acest sens, coordonatorii proiectului estimează un număr de 40-50 de participanți. Aceștia vor avea oportunitatea de a se informa cu privire la valorile ONU, precum și în legătură cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG 4 – „Educație de calitate”). De asemenea, coordonatorii proiectului au ca obiectiv asigurarea unor speakeri specializați în domeniul artei. Cei interesați de acest subiect vor fi îndemnați să-și dezvolte latura artistică alături de oameni care împărtășesc aceeași înclinație, în cadrul conferințelor și al workshopurilor interactive.
Proiectul se va desfășura în format online, pe platforma Zoom, fiind format din două părți.
Prima parte va presupune conferințe și workshopuri online interactive, de aproximativ o oră fiecare, în prezența speakerilor competenți în domeniu. În prima zi se vor pune în lumină colajele și sculptura, iar în a doua zi, arta digitală, fotografia și filmul. Așadar se va crea un mediu prielnic dezvoltării laturii artistice a participanților și formării relațiilor interumane.
A doua parte va consta într-o expoziție online atât a materialelor concepute de participanți pe parcursul workshopurilor, cât și a celor interesați de acest domeniu, care doresc să-și împărtășească lucrările. Practic, în a doua parte, este încurajată viziunea pasionaților de artă din plan local sau extins.
Proiectul, fiind extern, oferă posibilitatea și persoanelor din afara Asociației să ia parte la conferințe și workshopuri.
Alte proiecte ale Asociației Tineretul ONU din România – Club Vaslui sunt:
- Olimpiada ONU – un concurs care le oferă elevilor posibilitatea de a-și manifesta creativitatea, oferind idei pentru soluționarea problemelor actuale;
- VasluiMUN – dezbatere care simulează organele supreme ONU, în care fiecare participant reprezintă interesele unei țări;
- Christmas Groove – realizat anual, având scop umanitar, dar și de conservarea a tradițiilor universale de Crăciun;
- Retrospectiv – un exemplu elocvent de proiect în care implicarea în societate este unul dintre scopurile principale;
- Make Them Smile – proiect cu scopul de a promova iubirea și a aduce un zâmbet pe buzele câtor mai mulți oameni
- Viața pe bune – aduce la cunoștință metode prin care o persoană poate acorda primul ajutor. Totodată este încurajată adoptarea unui mod de viață mai sănătos și mai sigur.
UN Youth Romania – Vaslui Club este o organizație non-guvernamentală care promovează valorile și activitățile ONU în rândul tinerilor români. Cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și al Sistemului Națiunilor Unite din România, Asociația activează de 11 ani în țară și de șapte ani în regiunea Moldovei. Scopul principal fiind acela de a pregăti noile generații pentru viitor și implicării acestora în societate.