Zilele Culturale ale Vasluiului, una dintre cele mai așteptate manifestări culturale ale municipiului reședință de județ, are loc în perioada 13-15 august.

Deschiderea evenimentului a avut loc în fața Primăriei Vaslui, unde atleta Laura Antoche și profesoara Doina Crețu au primit plachete de onoare pentru rezultatele obținute în competițiile naționale.

A urmat o paradă pe traseul Primăria Vaslui-Parcul Copou, unde au participat formații de la Palatul Copiilor, Rotaria, alături de echipele sportive ale LPS Vaslui.

De asemenea, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a prezentat replici ale unor costume de epocă ce aparțin unor personalități vasluiene.

Zilele Culturale ale Vasluiului 3

„Și în acest an, Consiliul Județean Vaslui este partener în organizarea Zilelor culturale ale municipiului Vaslui. Evenimentul propune o serie de manifestări culturale, lansări de carte, expoziții, dar și competiții sportive, și îi invităm pe vasluieni să participe în număr mare la toate aceste activități. În fiecare seară, punctul final va fi în centrul civic, unde vor avea loc o serie de concerte cu artiști cunoscuți sau dornici de afirmare, care sperăm să fie pe gustul fiecăruia”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus celor prezenți că pentru pregătirea activităților din aceste zile a lucrat o echipă de oameni devotați, exprimându-și speranța ca vasluienii vor participa în număr mare la activitățile prevăzute în program

„Suntem în așteptarea oaspeților din Cahul, Anenii Noi și alte comunități din Republica Moldova. Vrem să fim gazde bune tuturor celor care ne vizitează orașul și să oferim spectacole de înaltă ținută”, a spus primarul Vasile Pavăl.

În prima seară, pe scena din piața civică au urcat solista Nicole Cherry și o serie de formații locale.