Patru variante de derulare a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” au fost concepute de organizatori.

”Ne dorim enorm să vă putem oferi o nouă ediție cu evenimente la cel mai înalt nivel. În momentul declarării stării de urgență, proiecția programului se găsea în etapa de elaborare, presupunând vizionarea spectacolelor susceptibile să se regăsească pe afișul Festivalului de Umor „C. Tănase”, ediția a XXVI-a. Având în vedere interdicția teatrelor de a organiza reprezentații cu public ne-am reorientat spre vizionarea online a spectacolelor, în așa fel încăt să putem avea temele făcute în cazul fericit al ridicării barierelor”, anunță Onciu Lucian Valentin, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui

În funcție de hotărârile autorităților centrale și locale, organizatorii au pregătit patru variante de derulare a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”astfel,

Planul A (3-5 iulie – evenimente în aer liber și 27 septembrie – 4 octombrie, spectacole de interior)

Acest plan reprezintă proiectul inițial de desfășurare. Este condiționat de posibilitatea organizării evenimentelor cu public, atât în aer liber cât și în interior.

Planul B(3 – 5 iulie, evenimente exclusiv în aer liber, Centrul Civic, Teatrul de Vară)

Conform acestui scenariu, festivalul s-ar desfășura doar în cele trei zile, pe timpul verii, pentru a preveni intrarea publicului în săli de spectacol clasice, de interior. În caz de vreme nefavorabilă, variantele de selecție a spectacolelor ar urma un profil de eveniment care s-ar putea juca pe scene modulare acoperite, în Centrul Civic. O alternativă luată în calcul este Sala Polivalentă, cu vânzarea unui nr. de bilet care să nu permită aglomerarea.

Planul C (27 septembrie – 4 octombrie, evenimente de interior preponderent)

Acest plan ar deveni aplicabil în condițiile prelungirii interdicției de organizare a evenimentelor cu public până în luna mai inclusiv și în situația garantării siguranței publicului într-o încăpere cu 600 de persoane, capacitatea Casei de Cultură din Vaslui. Pentru asta luăm în calcul obligativitatea publicului de a purta mască de protecție.

Planul D (luna mai, anul 2021)

În situația prelungirii stării de urgență sau a interzicerii evenimentelor cu public până în luna iulie inclusiv, atât organizatorii cât și teatrele ar fi într-o situație de incertitudine. Din acest motiv ar interveni imposibilitatea planificării coerente a unui program de spectacole și a vânzării biletelor/abonamentelor pentru acest an. (G.M.))