În foaierul Primăriei municipiului Vaslui a avut loc, astăzi,  vernisajul expoziției personale „Nicolae Viziteu – NeVe”, eveniment important ce face parte din seria de manifestări programate în cadrul Festivalului umorului „Constantin Tănase”.

Într-o atmosfera propice umorului de calitate, criticul Teodor Pracsiu „zugrăvindu-l” pe amfitrion drept „ultimul boem al Vasluiului”, un „lup singuratic” în breasla caricaturii vasluiene, care încă nu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici și nici nu are urmași în ale caricaturii, dar care oferă adevărate „bijuterii artistice”, după spusele medicului-scriitor Valeriu Lupu, ce stârnesc multe zâmbete.

Nicolae Viziteu, un bun al vasluienilor ce merită din plin promovat 2

Nicolae Viziteu a ținut să le mulțumească celor prezenți la vernisaj, fiind bucuros că „la vârsta matusalemică încă mai prezint interes opiniei publice și rămân în prim plan cu astfel de expoziții personale. Mă rog la Dumnezeu să rămân cu spiritul artistic viu și să pot concura și la viitoarele Saloane de Caricatură de la Festivalul umorului”.

De altfel, Marian Avramescu, președintele Salonului de Caricatură de la Vaslui, l-a felicitat pe Nicolae Viziteu pentru premiul 3 obținut la ediția din acest an, precizând că este un artist mai puțin descoperit în lumea Caricaturii internaționale, dar cu valențe artistice neprețuite, asemuindu-l, totodată, cu „un bun al vasluienilor” ce merită din plin promovat.