Plutonierul adjutant șef Poiană Vlad, subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, este unul dintre câștigătorii ediției din acest an a concursului de proză polițistă pentru personalul M.A.I. .

În anul 2022, Editura M.A.I. a continuat organizarea concursurilor de creație literară adresate atât personalului M.A.I. cât și elevilor și studenților din instituțiile de învățământ ale M.A.I.

Pentru participarea la concursul de proză polițistă, organizatorii au primit un număr considerabil de creații. De la ,,Micii detectivi”, la studenții și elevii participanți la ,,Atelierele PoliceWriter”, până la profesioniștii cu state vechi ai ministerului, cu toții ,,au pornit la luptă”, cu condeiul în mână (sau poate cu tastatura) și au așternut pe hârtie (sau pe ecran) intrigi polițiste, povestiri inspirate din întâmplări reale sau rod al unei bogate imaginații creatoare.

„La final, în galeria câștigătorilor s-a regăsit și creația colegului nostru. Acesta a prezentat juriului trei schițe umoristice reunite sub titlul ,,112”. Plecând de la baze reale, el închipuie trei dialoguri dintre un operator112 și diferiți cetățeni care sesizează anumite probleme, solicitând intervenția jandarmilor : unul ar vrea împușcarea propriului câine, altul solicită nejustificat deszăpezirea curții, iar o doamnă, care pentru moment nu-și poate croi soțul, vrea ajutor. Nu este prima reușită de acest gen a lui Vlad, el primind în anul 2018 și un premiu la concursul de literatură satirico-umoristică organizat în cadrul Festivalului International de Umor „Constantin Tănase” „, a spus  Alexandru Vatavu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. (C.D)