Asociaţia Mouseion Bârlad, în colaborare cu Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Vaslui, Asociația Myosotis România și Centrul de Terapie Tiama Bârlad, vă invită la activitatea de lansare a proiectului cultural „Grădina cu vise colorate”, ce va avea loc marți, 7 septembrie, ora 11:00, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu” Bârlad.

Proiectul implementat de Asociația Mouseion Bârlad își propune să contribuie la procesul de integrare socială și culturală a copiilor cu dizabilități din județul Vaslui, cu scopul de a îmbunătăţi și de a înfrumuseța viaţa acestor grupuri vulnerabile prin activități culturale diverse. Pe lângă acest aspect, proiectul urmărește sensibilizarea locuitorilor județului Vaslui, prin conștientizarea complexității problemelor cu care se confruntă copiii cu anumite deficiențe în viața de zi cu zi și acceptarea acestora în societate și în actul cultural.

Activitatea de deschidere a proiectului” Grădina cu vise colorate” va fi succedată de o conferință cu tematica „Integrarea socială și culturală a copiilor cu dizabilități”, la care vor participa mai mulți reprezentanți și specialiști ai instituțiilor colaboratoare. În cadrul conferinței vor fi abordate mai multe subiecte de interes general și particular, cum ar fi Nevoile copiilor cu dizabilitățiStimularea și dezvoltarea senzorialăTerapia prin natură ș.a., privite de specialiști ca intervenții extrem de necesare în procesul de reabilitare psihosocială a copiilor cu cerințe speciale.

 Accesul publicului este gratuit, cu respectarea normelor de siguranță sanitară.