Pe parcursul celor trei zile ale Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din străbuni”, ansamblurile folclorice participante au creat o atmosferă plăcută atât pe scenă cât și în afara ei, iar numărul spectatorilor a crescut de la o zi la alta. Dacă în prima seară au participat peste 2.000 de spectatori, iar în cea de-a doua seară numărul s-a dublat, în cea de-a treia seară au fost peste 8.000 de spectatori.

Ultima seară a Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din străbuni” a început , în Centrul Civic, pe ritmurile Orchestrei de Muzică Populară ”Rapsodia Vasluiului”, care a bine dispus publicul cu câteva piese folclorice din zona Vasluiului. Cântecele și jocurile populare ale ansamblurilor ”Codrenii” de la Târzii,  ”Obărșii Negreștene” din Negrești și  ”Pădurețul” din Oșești au susținut veselia și buna dispoziție. Prestația participanților nu a rămas nerăsplătită, aplauzele primite fiind cea mai bună recompensă.

În acealași timp, în Piața Independenței (SECU) ansamblurile ”Lugojana” din Lugoj, ”Bychlewianka” din Polonia și ”Diogen” din Serbia au încins hore, iar spectatorii mai veseli s-au prins la joc. Muzica și râsetele au creat o stare de spirit plăcută apreciată de trecătorii care s-au oprit să aplaude.

Festivalul Internațional de Folclor ”Hora din străbuni” a fost un succes 2

 

Spectacolul Centru Civic a continuat, pe scenă urcând  ansamblurile ”Hora Vasluiului”,  ”Gergyovden” Bulgaria și  ”JOC” din Republica Moldova. Mioara Velicu a încheiat seara cu un recital de excepție.

Festivalul Internațional de Folclor ”Hora din străbuni” s-a terminat cu un spectaculos foc de artificii. (Cristian DIMA)