În speranța relaxării condițiilor pentru organizarea evenimentelor culturale, Primăria municipiului Vaslui a lansat, pe site-ul instituției, Regulamentul Festivalului-concurs MAI CU FOLK, aflat la a VII-a ediție.

”Cu o frumoasă istorie a edițiilor precedente, festivalul își propune și în acest an atragerea unui număr cât mai mare de competitori performanți, ca și descoperirea și promovarea tinerelor talente. Considerăm că cele patru categorii de vârstă și cele două secțiuni pentru participare (individual și grup) sunt generoaseși vor asigura participareala acest eveniment a vocilor folk-ului mai puțin cunoscute sau aflate la debut”, a declarat prof. Clitemnestra-Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Elementul de noutate al acestei ediții îl constituie etapa de preselecție a concurenților, care vor trebui să trimită, până pe 14 mai, înregistrarea audio sau video a pieselor ce vor fi prezentate pe 22 mai 2021, în cadrul festivalului.

Festivalul-concurs este conceput ca o manifestare cultural-artistică adresată grupurilor și interpreților individuali de muzică folk, cu vârsta până la 30 de ani, propunându-și descoperirea, lansarea și mediatizarea unor autentice valori ale genului și popularizarea acestora.

Festivalul urmărtește atingerea unor obiective precum:

  • Identificarea și promovarea talentelor interpretativ-creative și îmbogățirea cu noi valori a repertoriului de gen
  • Intensificarea stimulării, promovării și afirmării unor modalități moderne de expresie artistică.

Regulamentul festivalului-concurs MAI CU FOLK poate fi consultat aici: https://www.primariavs.ro/ (secțiunea Anunțuri & Evenimente).