Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui organizează concursul de creație plastică și literară „Copilăria – joc și artă”, pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului. Concursul vizează activități de natură artistică, creativă și atitudinală. Premierea lucrărilor elevilor se va desfășura marți, 1 iunie 2021, ora 11:00, în Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Universul copilăriei este tărâmul manifestării jocului și al creativității. Vârstă plină de magie, copilăria ne cheamă să ne amintim de arta jocului și să retrăim rolurile noastre alături de copii. Prin joc și artă, copiii acced imaginar la un alt nivel social sau existențial, ei își exprimă emoțiile, trăirile, gândurile și creionează simplitatea vieții lor. Jocul are rolul de a evidenția calitățile individuale sau colective ale copiilor, de a-i face să-și împărtășească idei, sentimente sau să evadeze într-un spațiu fictiv, modelându-le caracterul. Pentru o copilărie fericită, prietenia este condiția esențială a „jocului”, iar „joaca” devine chiar palpitantă alături de un prieten necuvântător.

Vernisajul Expoziției-concurs ”Copilăria – joc și artă” și premierea lucrărilor elevilor se va desfășura marți, 1 iunie 2021, ora 11:00, în Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Organizatorii acestui eveniment sunt: