Nu mai puțin de 236 de oferte de vânzare a terenurilor situate în extravilanul Unităților Administrativ Teritoriale de pe raza județului Vaslui au fost înregistrate, în octombrie, la Direcția pentru Agricultură Județeană  Vaslui.

În perioada 01-29 Octombrie 2021 la nivelul Direcției pentru Agricultură Județene (DAJ) Vaslui s-au primit, verificat și înregistrat 236 oferte de vânzare a terenurilor situate în extravilanul Unităților Administrativ Teritoriale de pe raza județului Vaslui, însumând o suprafață de aproximativ 184 ha, din care suprafața minimă scoasă la vânzare este de 0,081 ha și maximă este de 6,3993 ha.

De asemenea, cele 236 de oferte de vânzare au fost înregistrate de la 39 de Unități Administrativ Teritoriale iar un număr mai mare de oferte de vânzare a fost înregistrat din UAT Vinderei și UAT Blăgești.

Prețurile aferente acestor terenuri oscilează de la 0,10 lei/mp și până la 497 lei/mp, în funcție de poziția terenului (la limita cu terenuri intravilane, în apropierea municipiului Vaslui), categoria de folosință a acestuia, calitatea terenului, iar prețul mediu este de 3,07 lei/mp.

„Subliniem faptul că, de la începutul anului și până în prezent, la nivelul instituției s-au înregistrat 1771 de oferte de vânzare pentru o suprafață de 1409,69 ha, au fost emise 370 de avize în vederea cumpărării terenurilor de către preemptori și/sau potențiali cumpărători și au fost înregistrate 502 adeverințe care atestau finalizarea procedurii, precum și faptul că terenurile sunt libere la vânzare”, a declarat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui. (C.D.)