Perioada de valorificare a roșiilor cultivate în sere și solarii a fost prelungită cu două săptămâni

Fermierii vasluieni, care au solicitat ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate pentru anul 2020”,  primesc o veste bună.

A fost prelungită perioada de valorificare a roșiilor cultivate în sere și solarii,  deoarece în primăvara acestui an au fost temperaturi deosebit de scăzute. Această  situație a afectat cultura de tomate în spatii protejate.

Din cauza faptului că numeroși fermierii înscriși în program nu au reușit să valorifice producția de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv.

De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către Direcția pentru Agricultura Județeană (DAJ) Vaslui a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Valorificarea producției se va face până la data de 1 iulie inclusiv, iar depunerea la DAJ Vaslui a documentelor justificative, care atestă valorificarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, se va face până la data de 15 iulie inclusiv.

Perioada, pentru  întocmirea de către DAJ Vaslui și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la ministerul Agriculturii, a fost extinsă până la data de 31 iulie 2020.

Producătorii de tomate din județul Vaslui vor primi  în acest an maximum 3.000 euro/ beneficiar, prin programul prin care statul susține producția de roșii românești. (N.D.)