Cererile pentru subvenția pe terenul agricol se depun, la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Vaslui, în perioada 2 martie-15 mai 2020. Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!

Pentru a beneficia de subvenţii, fermierii din județul Vaslui (indiferent că sunt persoane fizice sau juridice) trebuie să prezinte documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia lor. Actele trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile la data depunerii cererii.

Fermierii care solicită subvenții pentru o suprafaţă mai mare de 50 de hectare de teren agricol trebuie să depună cererile pentru subvenția pe terenul agricol la APIA Vaslui , iar fermierii care solicită subvenții pentru o suprafață mai mică sau egală cu 50 de hectare trebuie să depună cererile la centrele locale APIA.

Campania de informare a fermierilor privind depunerea Cererii Unice de Plată în anul 2020 se defășoară sub sloganul:  “APIA: DIN NOU LA DRUM ALĂTURI DE FERMIERII ROMÂNI ! Depune Cererea Unică de Plată în perioada 2 Martie – 15 Mai 2020!” (F.R.)