Arderea frunzelor, resturilor de la toaletarea copacilor, resturilor vegetale, gunoiului de grajd și în general a deșeurilor compostabile este interzisă .

O nouă lege extrem de importantă – Legea compostului obligă cetățenii municipiului să schimbe radical comportamentul pentru a nu primi amenzi usturătoare.

Directiva a venit de la Uniunea Europeană și este obligatorie!

Conform prevederilor Legii nr. 181/2020, intrată în vigoare la data de 01.01.2021, o practică des întâlnită – arderea frunzelor, resturilor de la toaletarea copacilor, resturilor vegetale, gunoiului de grajd și în general a deșeurilor compostabile este interzisă din data de 20 februarie 2021.

Sancțiunea pentru persoanele fizice este amendă contravențională de la 400 lei la 800 lei, iar pentru persoanele juridice de la 10.000 lei la 20.000 lei.

Pe raza municipiului Vaslui sunt amenajate două platforme destinate depozitării separate a deșeurilor vegetale și deșeurilor inerte. Deșeurile vegetale rezultate din activitatea de curățare a grădinilor, precum și deșeurile rezultate din lucrările de construcții (deșeurile inerte) se colectează și se depozitează, contracost, separat de deșeurile menajere. În acest sens, SC Goscom Vaslui SA, în calitate de administrator al celor două platforme, este delegată cu colectarea și depozitarea acestor tipuri de deșeuri, fapt pentru care, în cazul în care prin activitatea dumneavoastră generați deseuri vegetale sau inerte, aveți obligația legală de a solicita ridicarea acestora de către societatea GOSCOM VASLUI SA.