Centrul Civic a fost arhiplin în prima seară dedicată municipiului reședință de județ, semn că vasluienii au apreciat vedetele aduse de organizatori (Primăria și Consiliul Local Vaslui, Consiliul Județean Vaslui și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui)

Ediția din acest an a Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui a debutat, ieri, 13 august 2021, la ora 10. Festivitatea de deschidere a avut loc în fața Primăriei Vaslui, de unde a plecat spre Parcul Copou o paradă a costumelor de epocă, reprezentând personalități de pe meleagurile vasluiene (Ștefan cel Mare, Alexandru Ioan Cuza, Dimitrie Cantemir).

Zilele Vasluiului. Centrul Civic a fost arhiplin în prima seară 11

O mulțime de copii veseli cu baloane în mână a însoțit parada, apreciată de trecătorii care s-au oprit să o admire.

În Parcul Copou, gruprurile ”Melody”, ”Style”,”Prietenia” ”Floarea Dorului”, ”Raindrops” au înveselit atmosfera cu cântece pentru copii. Cei prezenți aici au savurat și o interpretare de excepție a piesei „Amintiri din copilărie”(teatru de păpuși).

Spre seară, spectatorii și-au făcut aparția treptat în Centrul Civic, iar la ora 19.00 cele peste 1.200 de scaune erau deja ocupate. Pe scenă au urcat formația ”Megapolis Band”, Anișoara Bragari Moroșanu, Grupul de dans ”Show Balet Flash”, Yan Raiburg”, Trupa ”Brio Sonores”, Irina Rimes și The Motans.

Centrul Civic a devenit arhiplin în timpul concertului extraordinar susținut de Irina Rimes, una dintre cele mai în vogă cântărețe ale momentului. Miile de vasluieni s-au bucurat de piese mai vechi și mai noi care s-au aflat sau se află în continuare în topurile din țară. (Cristian DIMA) 

Zilele Vasluiului. Centrul Civic a fost arhiplin în prima seară 4
Zilele Vasluiului. Centrul Civic a fost arhiplin în prima seară 2

Zilele Vasluiului. Centrul Civic a fost arhiplin în prima seară 9
Zilele Vasluiului. Centrul Civic a fost arhiplin în prima seară 7