Mariana Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a făcut o vizită de analiză a lucrărilor executate până acum la viitoarea variantă de ocolire a Bârladului.
Delegația de la București a ajuns, vineri, la investiția de la Bârlad după ce, în cursul dimineții, a participat, la Tecuci, la semnarea contractului pentru „Construcția variantei de ocolire – rest de executat”. Directorul Mariana Ioniță a fost informată că lucrările de la Varianta Bârlad au intrat, treptat, în cea mai complexă etapă, și anume construcția traversărilor peste calea ferată și a podurilor peste Râul Bârlad. Concluziile conducerii CNAIR au fost că lucrările la noua investiție, unde acum se finalizează amplasamentele a peste 20 de podețe, pe întregul traseu al construcției, sunt în grafic.
”Organizarea de șantier a avansat foarte mult spre nord”
„Lucrările de pregătire pentru construcția celor peste 20 de podețe de pe tot traseul construcției se desfășoară în paralel cu cele de la traversările peste Râul Bârlad, unde acum se realizează coloanele de susținere. Mai sunt, inevitabil, chestiuni care țin exclusiv de situația din teren și care necesită atenție de la nivel de CNAIR, dar care nu pot fi de nedepășit. Oricum, după cum am observat, organizarea de șantier a avansat foarte mult spre nord, până în apropierea localității Simila și se menține în continuare completă și funcțională pentru stadiul actual”, a declarat Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR.
„După cum am mai anunțat, colaborarea noastră cu reprezentanții CNAIR și cu antreprenorul este foarte bună, iar ședințele de lucru organizate pe traseul variantei de ocolire au scopul de a informa asupra stadiului real al investiției și de a stabili noi coordonate de colaborare, mai ales că apar situații în care putem să sprijinim și noi acest proiect extrem de important pentru Bârlad, în limita competențelor impuse de lege și a nevoilor din teren. Stadiul lucrărilor de pe șantier este în dinamica așteptată de finanțator, ceea ce pentru noi nu poate să însemne decât că termenele sunt respectate, cu unele excepții pentru anumite tronsoane. În zona Direcției Sanitar-Veterinare, unde, de asemenea, urmează a se desfășura lucrări de anvergură, urmează o etapă grea, spectaculoasă, care va începe în scurt timp, dar care va fi depăsită, din câte am înțeles, cu răbdare și cu multă responsabilitate”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 186.557.576,44 lei.